Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Маріуполі вп’ятеро виріс рівень смертності – міська рада

У місті повна антисанітарія й відсутня медична допомога

У тимчасово окупованому Маріуполі рівень смертності зріс уп’ятеро. У лікарнях помирає кожен четвертий пацієнт. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Ліків не вистачає, цинічно пропонують «купити» в аптеках [...] Задля облаштування «нормальних» умов для російських військових людей розміщують по коридорах. Через брак персоналу фактично кидають на самоті. Звідти й надвисока смертність», – повідомив Андрющенко.

Як зазначила пресслужба Маріупольської міської ради, у місті повна антисанітарія й відсутність належної медичної допомоги. Рівень смертності в Маріуполі зріс уп’ятеро. Нині фіксується різкий стрибок інфекційних хвороб, а тіла померлих людей досі знаходять просто посеред вулиць.

«Самі окупанти кажуть про зафіксовані 17 випадків гострої кишкової інфекції. З них — половина в дітей. Але реальна картина значно гірша. Через майже повну відсутність медичної допомоги за тиждень у Маріуполі помирає понад 30 людей. Це більше, ніж у півмільйонному Маріуполі до початку війни», – додали в міськраді.

Андрющенко зазначив, що в найгіршому стані перебувають інсулінозалежні. «Ситуацію сумісності, підбору інсуліну взагалі ніхто не контролює. Просто медицини в місті немає. Ніякої, окрім ілюзорної», – наголосив Андрющенко.

Також у мерії наголосили, що внаслідок антисанітарії й забруднення підземних вод і річок у місті зберігається небезпека розповсюдження холери.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.