Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні створять Національний корпус кримськотатарської мови

Щоб залучити зацікавлених осіб до вивчення мови

В Україні створять Національний корпус кримськотатарської мови (НККМ). Ініціативу реалізують у межах Стратегії розвитку кримськотатарської мови на 2022–2032 роки.

Як повідомила пресслужба Мінреінтеграції, це буде онлайн-платформа, яка виконає функцію відкритої бібліотеки навчально-освітніх і наукових матеріалів із кримськотатарської мови.

Корпус міститиме тексти різних жанрів із широким спектром пошуку слів за параметрами. Його регулярно поповнюватимуть масивами наукових статей, монографій, художньої, біографічної й іншої літератури, газетної публіцистики тощо. У довгостроковій перспективі корпус сягатиме понад 1 мільйона слововживань.

Онлайн-платформа покликана стати потужним інструментом для студентів, науковців, дослідників, викладачів-практиків і всіх зацікавлених осіб, які бажають вивчити вказану мову.

«Останнє особливо актуальне для кримськотатарської мови: її становище настільки небезпечне, що ЮНЕСКО внесло кримськотатарську до списку мов, які перебувають під серйозною загрозою», – наголосили в міністерстві.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.