Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ російському полоні перебуває 131 жінка з «Азовсталі» – Верещук

«Багато людей, які зараз чекають, що ми про них не забудемо»

У російському полоні перебуває 131 жінка з «Азовсталі». Як пише «Громадське», про це на брифінгу повідомила міністерка з реінтеграції Ірина Верещук.

За словами міністерки, полонені жінки – це військові, прикордонниці й медикині. Зокрема, серед полонених з «Азовсталі» є жінки, які служили в полку «Азов», 36-й бригаді морпіхів, прикордонній службі. Також є військові медикині й представниці інших формувань.

Загалом у полоні перебуває 33 медики, які за Женевськими конвенціями не вважаються комбатантами. «Також це понад 400 прикордонників. Це багато людей, які зараз чекають, що ми про них не забудемо», – повідомила Верещук.

За її словами, Україна боротиметься за полонених і звертатиме увагу на дії рф щодо цих людей. «Важливо, щоб світова спільнота тримала у фокусі уваги саме терористичні дії росії в такому разі. Я вважаю, що за те, що сталося в Оленівці, саме США мали б внести росію до переліку держав-терористів або держав, які фінансують тероризм. Тому що це чистої води терористичний акт», – наголосила віцепрем’єр-міністерка.

Верещук додала, що не займається питанням обміну полонених і, зокрема, захисників Маріуполя. Наразі це відповідальність Головного управління розвідки Міноборони. Питанням обміну тіл загиблих захисників займається уповноважений щодо зниклих безвісти Олег Котенко.

Фото: Дмитро Козацький

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.