Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїна закликала світ не допустити суд над полоненими з Маріуполя

Міноборони опублікувало спільну заяву щодо стану захисників у полоні

Міноборони України опублікувало спільну заяву сил безпеки й оборони щодо полонених захисників Маріуполя. У ній вимагають негайно направити представників ООН і «Червоного Хреста» до місць утримання полонених, а передусім – до Оленівки.

«Операція з порятунку 2,5 тисячі захисників Маріуполя була єдиним можливим варіантом, щоб зберегти життя нашим Героям. Альтернативи на кшталт екстракшн не було, стояв вибір – операція з порятунку чи загибель на «Азовсталі» насамперед тяжкопоранених, адже запаси необхідних медикаментів закінчувалися», – ідеться в заяві.

І Міноборони нагадали, що саме тяжкопоранених удалося врятувати першими під час обміну в червні. Станом на зараз вони отримали необхідну медичну допомогу й реабілітацію. Усі державні інституції працюють над тим, щоб повернути Героїв Маріуполя й усіх українців, які перебувають у російському полоні.

«Ми підтримуємо зв’язок із родинами полонених військовослужбовців і виконуємо зобов’язання щодо їхнього соціального захисту. Тим часом російська федерація не дотримується зобов’язань, нехтує домовленостями, не визнає міжнародних норм і правил ведення війни. З огляду на це питання обміну полоненими є складним і чутливим», – наголосили в заяві.

Через це Україна вимагає негайно направити представників Організації Об’єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць, у яких утримують українських військовополонених, передусім – Оленівки.

Фото: Дмитро Ларін

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.