Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Пакистані в салоні краси на роботу наймають жінок, яких облили кислотою

Країна є однією з тих, де напади з обливанням здійснюють найчастіше

У салон краси в другому за величиною місті Пакистану Лахорі на роботу наймають жінок, яких облили кислотою. У такий спосіб їм хочуть надати можливість повернутися до звичного життя й стати незалежними, пише The Guardian.

Мережу салонів, де працюють жінки з опіками від кислоти, Масаррат Місбах створила в 1980 році. У 2005 році підприємиця відкрила фонд Depilex Smileagain Foundation для підтримки постраждалих від кислотних опіків, яких також навчали працювати в салонах краси.

Нині, за словами керівника програми Абдії Шахін, 460 із 750 жінок, зареєстрованих у фонді, постраждали від кислотних атак.

Найчастіше зловмисниками є чоловіки. На жінок нападають через те, що вони відмовляються від усталених гендерних традицій, наприклад, відмовляються виходити заміж.


Щороку в Пакистані безліч жінок обливають кислотою, незважаючи на те, що це заборонено законом і карається позбавленням волі до 14 років. Через це в постраждалих від нападів виникають труднощі з працевлаштуванням, а в суспільстві їх вважають вигнанками. Практика обливання кислотою існує також у Бангладеші, Непалі, Індії, Камбоджі й В’єтнамі.

Обкладинка: Flickr

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.