Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧерез пандемію стало більше пластикового сміття − ООН

Усе через виробництво й продаж масок

Пандемія призвела до збільшення забруднення планети пластиком через маски для обличчя та пляшки для дезінфекції рук, повідомляють в ООН.

«Наші вулиці, пляжі й океани потрапили під хвилю відходів від COVID-19, зокрема пластикових масок для обличчя, рукавичок, пляшок для дезінфекції рук та упаковки для продуктів», − розповідають в організації.

За даними компанії Grand View Research, глобальні продажі масок зростуть з 800 мільйонів доларів у 2019 році до 166 мільярдів доларів у 2020 році.

Крім того, через соціальне дистанціювання люди все більше роблять онлайн-покупки, а їхні замовлення доставляють у пластикових упаковах. Протягом двох місяців у Сінгапурі викинули додатково 1 479 тонн пластикових відходів від упакови й доставки їжі.

ООН закликає перейти на матеріали, які розкладаються або які можна переробити. Наприклад, скло, кераміку, натуральні волокна, папір чи натуральний каучук. Оскільки постачальниками цих матеріалів є переважно країни, що розвиваються, це може створити для них нові можливості торгівлі й інвестицій, підкреслили в ООН.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.