Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ «Укрзалізниці» відреагували на випадок домагань у потязі. Що сталося

Компанія сконтактувала з правоохоронцями, щоб провести розслідування

В «Укрзалізниці» відповіли на інформаційний запит Wonderzine Україна щодо випадку домагань, який стався в ніч із 14 на 15 березня в потязі Ясіня – Запоріжжя.

Там зазначили, що у вагоні, де відбувся інцидент, не було відеофіксації, тож наразі обставини повністю не встановлені. Проте «Укрзалізниця» скерувала звернення до правоохоронних органів, щоб провести детальне розслідування.

«Мовчати про ганебне не наш підхід. Тільки миттєва реакція й залучення правоохоронців для неупередженого розслідування. Якщо мають місце зневажливі слова, а ба більше, дії, вони мають жорстко каратися за законом. Якщо ні, імʼя й честь нашого співробітника не мають бути предметом хейту в соцмережах. Тож ми запросили якнайшвидшу й ретельну перевірку, чи мали місце ознаки складу правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 153 КК України. Толерантність, якщо підтверджується така поведінка, нульова», – коментують у компанії.

Вони зазначили, що на період слідчих дій провідника відсторонять від обслуговування пасажирських рейсів. В «Укрзалізниці» також нагадали про алгоритм дій під час випадків домагань: потрібно одразу апелювати до начальника потяга й свідків, фіксувати факт неправомірної поведінки й невідкладно викликати поліцію.

Нагадаємо, у ніч із 14 на 15 березня в потязі Ясіня – Запоріжжя дівчина, на ім’я Ганна Шеремет, зазнала домагань від провідника: той торкався дівчини без її згоди. Коли Ганна поскаржилася на це в підтримку «Укрзалізниці» й поговорила з начальником потягу, її історію поставили під сумнів. Пізніше працівникові винесли догану, яка не передбачає нагального звільнення.

Фото: uz.gov.ua

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.