Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Мумбаї на світлофорах з’явилися жіночі фігури, щоб підкреслити гендерну рівність

Проста ідея, як показати рівність між чоловіками та жінками

У Мумбаї в Індії почали змінювати світлофори для пішоходів: у місті з’явилися світлофори з жіночими фігурами замість класичних чоловічих, пише CNN.

Проєкт є частиною міської ініціативи Culture Spine від міністра туризму Аадітья Теккерей у штаті Махараштри, до якого належить Мумбаї. За його словами, місцева влада забезпечує гендерну рівність простою ідеєю: на сигналах світлофорів з’явилися й жінки.

Місцевий лідер партії «Шив Сена» Сада Сарванкар назвав це «значущим кроком на шляху до women empowerment».

«Справжнє розширення прав і можливостей настає тоді, коли закон захищає гідність жінок. А не просто ставити їх на світлофори», − відповів один з користувачів Twitter міністру.

Після того, як у 2012 році в Нью-Делі зґвалтували й убили студентку в автобусі, в Індії постало питання, як містобудування може вплинути на житті жінок і як жінки можуть безпечно пересуватися містом уночі.

За даними Всесвітнього економічного форуму, Індія займає 112 місце зі 153 країн за індексом гендерної рівності 2019. У країні досі надають перевагу народженню синів, ніж дочок, а близько 239 тисяч дівчат віком до 5 років помирають через недбалість батьків на тлі дискримінації за статтю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.