Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПровідники потягів зможуть користуватися газовими балончиками

Після побиття жінки в купе

Працівникам «Укрзалізниці» в поїздах дозволять користуватися газовими балончиками для захисту. Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі «Громадського радіо».

За його словами, у поїздах необхідно мати газові балончики, тому він ініціює це питання.

«Розглядався такий варіант, як шокери, він обговорювався доволі активно, але не можуть працівники «Укрзалізниці» ними користуватися, бо такі спецзасоби дозволені тільки поліцейським. А використовувати газовий балончик це краще ніж не використовувати нічого взагалі», − сказав міністр інфраструктури.

Криклій також розповів, що «Укрзалізниця» вже зробила розрахунки й запити для того, щоб правоохоронці працювали на окремих напрямках поїздів. Наразі компанія визначає, скільки коштів на це потрібно.

ЩО відбулося:

Анастасія Лугова їхала в потязі «Маріуполь – Київ», де в її купе з сином увірвався чоловік, побив її та намагався зґвалтувати. За словами Анастасії, провідники потяга не хотіли викликати поліцію, пропонували гроші, щоб жінка не зверталася до правоохоронних органів.

Правоохоронці затримали Віталія Рудзька. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави. Кримінальні провадження відкрили за статтями про сексуальне насильство й умисне ушкодження середньої тяжкості. Нападнику загрожує до 7 років позбавлення волі.

«Укрзалізниця» пообіцяла звільнити частину працівників, через чию недбалість чоловік проник до потяга. Зокрема, провідника вагона, де стався напад, і начальника потяга.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.