Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Іспанії створили застосунок для рівного розподілу домашніх обов’язків між партнерами

Першочергово він призначений допомогти жінкам

Уряд Іспанії представив застосунок, який допоможе парам розподілити домашні обов’язки порівну й сповіщатиме, якщо хтось виконує менше або більше домашніх справ. Про це пише The Telegraph.

Державна секретарка з питань рівності Анґела Родріґес сказала, що застосунок має на меті допомогти парам і сім’ям досягти «ефективнішого розподілу» домашніх справ, аніж це є зараз.

Спочатку застосунок задумувався як допоміжний для жінок. Згідно з минулорічним дослідженням державного статистичного інституту (INE), 50% жінок у гетеросексуальних стосунках виконують більшість домашньої роботи. Водночас чоловіків, які виконують більше домашніх справ, ніж жінки, виявилося 4%.

Однак функціонал застосунку розроблений не лише для жінок: його можна використовувати для розподілу завдань між дітьми або сусідами по кімнаті. Він відстежуватиме хід виконання різноманітних домашніх справ і витрачений на них час.

«Ідеться не лише про те, скільки часу пішло на прибирання кухні, що може становити лише 20 хвилин, а й про всі завдання, які потрібно виконати заздалегідь, наприклад, про купівлю мийних засобів чи навіть складання списку покупок», – додає Родріґес.

Запуск застосунку запланований на вересень. Відомо, що він буде безкоштовний.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.