Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниҐрета Тунберґ повернулася до школи після річної перерви

Gap year вона присвятила екоактивізму

Шведська екоактивістка Ґрета Тунберґ повернулася до школи після того, як присвятила свою академічну відпустку на боротьбу зі змінами клімату.

«Мій gap year від школи закінчився, і це чудово нарешті повернутися до школи знову», − написала вона у Twitter.

У серпні 2018 року Ґрета Тунберґ відмовилася відвідувати школу. Вона щодня сиділа біля будівлі парламенту Швеції з плакатом з написом Skolstrejk för klimatet («шкільний страйк за клімат»). Серед її вимог до уряду було зниження викидів вуглецю згідно з Паризькою угодою.

Так Ґрета Тунберґ започаткувала рух Fridays for Future, яка згодом переросла у міжнародний екорух серед молоді. Учасники руху закликають більш ефективно боротися зі зміною клімату.

У вересні 2019 року Ґрета виступила з промовою на кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку. Тоді вона заявила про те, що людство стоїть на порозі масового вимирання й що політики повинні взяти відповідальність за майбутнє планети.

Пізніше Ґрета Тунберґ отримала нагороду від правозахисної організації Amnesty International і звання «Посол совісті» за її діяльність і рух Fridays for Future. Також екоактивістка здобула нагороду Right Livelihood Award, яку називають «альтернативною Нобелівською премією».

Обкладинка: Ґрета Тунберґ

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.