Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниInstagram перегляне політику напівоголених фото після кампанії темношкірої моделі

Вона заявила про цензуру темношкірих жіночих тіл

Instagram погодився переглянути свою політику напівоголених зображень після кампанії темношкірої інфлюенсерки Найомі Ніколас-Вільямс під назвою #iwanttoseenyome.

На початку серпня модель поділилася топлес-фото, на якому вона сидить на стільці в шортах, прикриваючи груди рукою. Знімок порушував правила щодо оголених фото, а модель попередили про блокування акаунту, якщо вона повторно її опублікує.

«Чому моє тіло завжди піддається цензурі?! Це завжди відбувається з темношкірими жінками з більшими тілами, і я втомилася, що тут ділюся своїм мистецтвом і намагаюся нормалізувати всі типи фігури, а мене продовжують блокувати на кожному кроці. Але не хвилюйся, я однаково буду робити свою справу», − написала Найомі у своєму профілі.

Після неодноразових закликів моделі щодо відновлення фото в соцмережі, петиція з проханням припинити цензуру темношкірих жінок зібрала 15 тисяч підписів менш ніж за місяць.

«Нещодавно з’ясувалося (хоча це, звичайно, системна проблема), що Instagram здійснює дискримінаційну цензуру щодо зображень людей із великими розмірами й особливо кольорових людей; навіть незважаючи на те, що вони не суперечать своїм правилам спільноти. Тим часом соціально прийнятні зображення білих жінок, як-от у профілі Playboy, не видаляють», − ідеться в петиції.

Пізніше Instagram відновив фото моделі й у листі написали, що не дозволяють фото зі стиснутими грудьми, оскільки часто це є порнографічним контентом. Водночас у компанії визнають, що допустили помилку у випадку з моделлю.

У соцмережі додали, що вони оновлять правила перевірки контенту, щоб краще розрізняти стиснуті та просто прикриті груди.

«Ми цінуємо цю спільноту в Instagram і не маємо наміру приглушити їхні голоси чи тіла користувачів», − сказав прессекретар компанії Facebook, якій належить Instagram.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.