Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Харкові студенти влаштували протест проти свавілля охоронців парку

Причина – нещодавнє побиття двох студентів

6 вересня в харківському парку імені Шевченка відбувся протест проти свавілля місцевих охоронців. За оцінками «Суспільного», на протест вийшли близько сотні людей, серед яких переважна більшість – студенти.

Протестувальники вимагали покарати охоронців парку, яких вважають винними у побитті двох студентів. Окрім того, ще однією вимогою було дозволити сидіти в парку на газонах.

Протестувальники скандують «Парк не зона»

До людей вийшли представники охоронної організації. Заступник директора компанії Олег Черкашин заявив, що особи, які побили студентів, не є працівниками охоронної організації. «На відео немає жодного кадру, де наш охоронець когось б’є... Ми завтра передамо відео до відділку поліції. Обличчя видно чітко, дії видно чітко», – прокоментував Черкашин інцидент. Він також додав, що на газонах сидіти забороняється через ризик пошкодити систему поливу газону.

Після оголошення вимог протестувальники мирно проводили час поруч із пам’ятником Тарасові Шевченку. Вони читали, книги, співали пісні й грали в ігри.

Що трапилося?

Двоє студентів: 20-річний Сергій Шигида зі своєю подругою – стверджують, що 4 вересня їх побили представники охорони парку. За їхніми словами, дівчині раптово стало погано й, аби не чекати черги в жіночий туалет, вони вирішили скористатися чоловічим; саме такі дії обурили охоронців, і ті почали силоміць витягати звідти студентів. За цією справою відкрито провадження й наразі триває розслідування.

Фото: Катерина Переверзева

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.