Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ твітері «прощаються» з Джоан Роулінг

Ховають живу письменницю через нову книгу

У твітері користувачі почали масово публікувати пости під хештегом #RIPJKRowling. Як повідомляє New York Post, «ховають» письменницю через нову книгу.

Виявляється: у новому детективному романі «Дурна кров» головним негативним персонажем є серійний вбивця, який переодягається жінкою. Багато користувачів вбачають у цьому трансофобію, у якій письменницю звинувачували й раніше.

«У пам’ять про Джоан Роулінг. Вона не померла. Але вбила власну кар’єру нетерпимістю до трансгендерів. Ніхто насправді не буде за нею сумувати», – пише один із користувачів твітера.

Однак напротивагу цькуванню, деякі користувачі стали на захист письменниці. Більшість з них обурюються тому факту, що Роулінг бажають смерті.

У відповідь на хештег #RIPJKRowling, вони створили інший #IStandWithJKRolling.

Нагадаємо, ситуація довкола ставлення Роулінг до трансгендерів почалася ще в червні після того, як письменниця пожартувала над формулюванням «люди, що мають менструації». Роулінг декілька разів викривила це словосполучення. Після такого її звинуватили в трансофобії й нетерпимості, а громадськість і шанувальники почали масово її критикувати.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.