Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСправа Бреонни Тейлор: одного з поліцейських засудили, але не за вбивство

Двом іншим не висунули звинувачень

У Луїсвіллі суд засудив поліцейського, який брав участь у рейді будинку Бреонни Тейлор. Однак не за смерть дівчини, а за те, що він стріляв навмання та його кулі потрапили в сусідські будинки. Про це повідомляє New York Times.

Таке рішення викликадло хвилю обурень і масових протестів як у самому Луїсвіллі, так і в інших містах. Також обурення висловили й зірки в соцмережах.

Що сталось з Бреонною Тейлор?

У ніч на 14 березня в домі Бреонни, яка працювала фельдшером в госпіталі, відбулася стрілянина.

Троє поліцейських прийшли до будинку Бреонни з ордером на обшук. Її хлопеця Кеннета Уокера підозрювали в торгівлі наркотиками. Саме їх правоохоронці і шукали. За словами поліцейських, вони постукали в двері й сказали: «Поліція», однак їм ніхто не відкрив. У позові сім'ї Бреонни йдеться, що вони зайшли у дім без попередження.   

Двоє поліцейських – Джонатан Маттинглі й Майлс Косгроув – увірвались у дім. Третій поліцейський Бретт Хенкісон залишився стояти на вулиці. Хлопець Бреони Кеннет Уокер подумав, що це були грабіжники, і вистрелив в одного із поліцейських зі зброї, на яку він мав дозвіл. У результаті почалася стрілянина. Деякі кулі були випущені в Бреонну.

Джонатану Маттинглі й Майлсу Косгроув не висунули звинувачень, вони продовжують службу, а Бретт Хенкісон був засудженний за халатність і стрілянину навмання. Наркотиків в домі так і не знайшли.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.