Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні стали вдвічі частіше звертатися до поліції щодо домашнього насильства

За перше півріччя 2020 року

За перше півріччя 2020 року в Україні майже вдвічі збільшилася кількість звернень до поліції щодо домашнього насильства. Це свідчить про поліпшення рівня обізнаності населення з проблемою, заявила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павличенко в ефірі телеканалу «ДІМ».

«Це не є свідченням того, що домашнього насильства в Україні стало більше. Це є свідченням того, що українці стали більше розуміти, що таке домашнє насильство, як його розпізнати, куди потрібно звертатися», – сказала Павличенко.

На її думку, це результат злагодженої просвітницької роботи громадських організацій і державних структур. Також Павличенко додала, що наразі МВС активно працює над інформаційними кампаніями, щоб сформувати в суспільстві нульові терпимість і толерантність до будь-яких проявів насильства, зокрема домашнього.

Телеканал «ДІМ» – український державний інформаційно-розважальний телеканал, створенний для мешканців тимчасово окупованих територій. Транслюється на YouTube.

Нагадаємо: у травні в Києві відкрили першу кризову кімнату для жертв домашнього насильства. У ній можна жити до 10 діб. Також наразі готують до відкриття другу кризову кімнату. Вона буде розташована на лівому березі Києва.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.