Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАмериканські релігійні консерватори впливали на боротьбу проти прав ЛГБТ в Україні – Bellingcat

Через громадські організації та благодійні фонди

Британське інтернет-видання Bellingcat опублікувало журналістське розслідування про причетність американської телемережі Christian Broadcasting Network (CBN) до боротьби проти прав ЛГБТ в Україні.

У розслідуванні стверджується, що CBN через український відділ і його керівника Стіва Вебера впливали на процес ухвалення законопроєкту щодо прав ЛГБТ. Зокрема, на законопроєкт про посилення відповідальності за злочини на ґрунті ненависті до сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Також у розслідуванні йдеться про те, що CBN діє в Україні через асоціацію милосердя «Еммануїл», а також через громадську спілку «Альянс «Україна за сім'ю», яка була зареєстрована двома організаціями: «Всі Разом!» та благодійним фондом «Сім’я». Їх очолюють Адріан Буковинський (голова оргкомітету Всеукраїнського форуму сім’ї) та Руслан Кухарчук (засновник асоціації журналістів «Новомедіа»), яких звинувачують у гомофобії. Адріан Буковинський також є автором шкільного курсу «Основи сім’ї», у якому йдеться, що контрацепція й аборт – убивство, а жінка – берегиня. 

Зокрема, ці організації знаходили прибічників серед високопосадовців, упливаючи цим на політичний процес, а також влаштовували акції проти руху за права ЛГБТ-спільноти.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.