Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Судані жіноче обрізання визнали кримінальним злочином

До цього 9 з 10 жінкам робили цю операцію

У Судані криміналізували обрізання жіночих статевих органів. Тепер воно вважається злочином, за який можуть позбавити волі терміном на три роки й змусити заплатити штраф. Про це повідомляє Reuters.

Представниці жіночих правозахисних груп вважають, що введення кримінальної відповідальності допоможе зупинити практику обрізання, але попередили, що в спільнотах, які вважають операцію необхідною для одруження дочок, боротися з цим буде складніше.

«У Судані практика жіночого обрізання є однією з найпоширеніших у світі. Настав час упроваджувати каральні заходи, щоб захистити дівчат від цієї жорстокої практики», − сказала Reuters Фаїза Мохамед, регіональна директорка правозахисної організації «Рівність зараз».


Обрізання передбачає часткове або повне видалення жіночих статевих органів, у результаті якого можуть виникнути проблеми зі здоров’ям. Операція є частиною ритуалу, без якого дівчата не можуть одружитися.

Щонайменше в 27 країнах Африки й Азії проводять операцію обрізання. Вона може призвести до травм уретри, кісти, болісного сексу й неможливості оргазму.

Фото: Flickr

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.