Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСвітлана Тихановська закликала білоруських силовиків перейти на бік народу

І не нести відповідальність за злочини інших

Лідерка білоруського опозиційного руху Світлана Тихановська звернулась до силовиків із закликом перейти на бік народу. Звернення вона опублікувала у своєму офіційному Telegram-каналі.

«Ви звикли виконувати накази. Але ви повинні розуміти, що незабаром їх буде віддавати нова демократична влада. Це – неминуче», – йдеться у звернені.

Також Тихановська зазначила, що представники силових структур не несуть колективну відповідальність за дії, які чинять їхні колеги.

«Ви звикли висловлювати солідарність із колегами. Але ви не несете колективну відповідальність за злочини, які скоювали вони, а не ви. Якщо ваш колега побив когось до півсмерті, це не ви повинні сісти у в’язницю. Народний ультиматум – це ваш шанс стати на сторону білорусів. Якщо ви не згодні виконувати злочинні накази – не робіть цього… Відповідальність понесуть персонально ті, хто скоював злочини», – зазначила у звернені Тихановська.

Нагадаємо, 13 жовтня Світлана Тихановська оголосила Лукашенку народний ультиматум із вимогами зупинити насильство щодо протестувальників, звільнити всіх політв’язнів, а також подати у відставку.

Фото: Serge Serebro

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.