Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБілоруський опозиційний рух отримав премію імені Сахарова 2020

За свободу думки

Європейський парламент присудив цьогорічну премію імені Сахарова учасникам білоруським опозиціонерам. Про це було оголошено сьогодні, 22 жовтня, на офіційному засіданні.

Премію за свободу думки, окрім лідерки руху Світлани Тихановської, присудили Марії Колесніковій, Вероніці Цепкало, Світлані Алексієвич, Ользі Ковальковій, Сергію Тихановському, Олесю Беляцькому (голова правозахисного центру «Вясна»), Сергію Дилевському (голова страйкому Мінського тракторного заводу), Степану Путіло (засновник Telegram-каналу Nexta) та політику Миколі Статкевичу.

«Дозвольте привітати представників білоруської опозиції за їхню мужність, стійкість і рішучість. Вони вистояли й досі залишаються сильними перед набагато сильнішим супротивником. Але на їхньому боці є щось, чого груба сила ніколи не може перемогти – це правда», – сказав голова Європарламенту Давид Сассолі. Він також закликав їх не зупинятись і висловив підтримку всьому опозиційному руху.

Премія Сахарова за свободу думки – відзнака Європейського Парламенту, яка вручається щорічно з 1988 року, за досягнення в таких сферах, як захист прав людини, розвиток демократії, повага до міжнародного законодавства, а також захист прав меншин.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.