Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Польщі заборонили аборти через вроджені дефекти, які загожують життю плода

Це викликало хвилю протестів в країні

22 жовтня Конституційний суд Польщі заборонив аборти у випадку дефекту плода або невиліковної хвороби, що загрожує його життю, повідомляє Reuters.

За інформацією Onet, з відповідним поданням до Конституційного суду про заборону аборту звернулися 119 депутатів. Тепер у країні аборти дозволені лише у випадку зґвалтування, інцесту або загрози здоров’ю та життю матері, що становить лише близько 2% офіційних причинпричиню проведення процедури за останні роки.

Комісарка Ради Європи з прав людини Дуня Міятович назвала це «сумним днем ​​для прав жінок». Вона зазначила, що від цього рішення значно постраждають зокрема ті, хто не може собі дозволити виїжджати за кордон у разі потреби проведення процедури.

«Законодавчі обмеження доступу до абортів не сприяють їх зменшенню… Це лише підштовхне до підпільних абортів», – говорить Естер Маджор, старша наукова консультантка організації Amnesty International.

Як повідомляє Reuters, рішення викликало хвилю обурень у великих містах Польщі. Зокрема, у Варшаві сотні протестувальників зібрались біля будинку лідера правлячої партії «Право та справедливість» Ярослава Качинського. Вони тримали в руках плакати з написом «Тортури». Поліція застосувала силу та перцеві балончики, коли протестувальники почали кидати каміння.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.