Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПапа Римський уперше в історії призначив кардиналом США афроамериканського священника

Один із 13 кардиналів

25 жовтня Папа Римський Франциск призначив архієпископа Вілтона Грегорі одним із 13 кардиналів католицької церкви США. Архієпископ став першим афроамериканцем на цій посаді. Про це повідомляє Catholic Standart.

«Дуже вдячним і смиренним серцем. Я дякую папі Франциску за це призначення, яке дозволить мені тісніше співпрацювати з ним у турботі про Христову Церкву», – прокоментував Грегорі своє призначення.

Свій духовний шлях Грегорі почав у Чикаго у школі святого Кіпріана Карфагенського 1958 року. Пізніше він навчався в Папському інституті в Римі, де здобув ступінь доктора сакральної літургії.

З 2019 року 73-річний Грегорі обіймає посаду архієпископа Вашингтону. На неї священника призначили після скандалу з його попередником Теодором МакКарріком, якого звинуватили в сексуальних домаганнях до неповнолітніх хлопців.

Кандидатура Грегорі була обрана не випадково. У період з 2001 до 2004 роки Грегорі був президентом USCCB (Конференція католицьких єпископів США). За час його президентства було створено «Хартію захисту дітей та молоді», діяльність якої була спрямована на боротьбу зі сексуальними злочинами проти дітей усередині церкви.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.