Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві відбулась акція на підтримку жінок Польщі через заборону абортів

Подібні акції відбулись у Львові та Харкові

26 жовтня поблизу посольства Польщі відбулась акція на підтримку жінок у Польщі, які протестують проти заборони абортів.

Тепер у Польщі аборти дозволені лише у випадку зґвалтування, інцесту або загрози здоров’ю та життю матері, що становить лише близько 2% офіційних причин проведення процедури за останні роки.

Активістки скандували «Права жінок – права людини», «Аборт – це ок». Першочергово акція повинна була відбутись під будівлею посольства Польщі в Києві. Проте на тому ж місці зібрались представники консервативної організації «Традиція і порядок», які влаштували ідеологічно протилежну акцію.

За інформацією «Заборони», протест «Традиції і порядку» підтримував журналіст Руслан Кухарчук. Його разом з Адріан Буковинським британське інтернет-видання Bellingcat згадує в розслідуванні щодо причетності американської телемережі Christian Broadcasting Network (CBN) до боротьби проти прав ЛГБТ в Україні.

Обидві акції пройшли мирно. Безпеку активістам забезпечували представники поліції. Вони провели учасників акції на підтримку жінок у Польщі до метро. Також подібні акції відбулись у Львові Харкові й Маріуполі.

Фото:  Facebook / Amnesty International Ukraine

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.