Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ парламенті Польщі відбулись сутички через заборону абортів

Депутатки скандували «Це війна!»

27 жовтня під час засідання нижньої палати парламенту Польщі відбулись сутички через протести депутаток проти закону щодо майже тотальної заборони абортів в країні.

Депутатки були одягнені у чорні маски, на яких була зображена блискавка. Вони скандували «Це війна!», а в руках тримали таблички з написами «Легальний аборт» і «Жінка вирішує».

«Історія відбувається на наших очах, вже 6 днів тисячі молодих людей на вулицях польських міст протестують на захист своєї гідності, на захист своєї свободи, на захист права вибору, на захист права на аборт. Це війна, і ви програєте цю війну» – сказала депутатка Малгожата Трач із трибуни парламенту, звертаючись до голови керівної консервативної партії «Право і справедливість» Ярослава Качинського.

Потім депутатки намагались заблокувати трибуну парламенту й наблизитись до Качинського, проте їм перегородили шлях. Після оголошення перерви, віцеспікер парламенту попросив охорону навести порядок у залі. Охоронці перешкоджали депутаткам дорогу до Качинського, який зрештою покинув залу засідань.

Фото: Twitter Terry Reintke

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.