Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Новій Зеландії проголосували за легалізацію евтаназії

65% за та 34% проти

В межах національного референдуму жителі Нової Зеландії проголосували за легалізацію евтаназії. Про це повідомляє Associated Press.

Кількість голосів розділилась на 65% за легалізацію і 34% проти. Крім того, відбулось також голосування за легалізацію марихуани. Однак цю ідею жителі Нової Зеландії не підтримали, проголосувавши 53% проти й 46% за.

Такі референдуми відображають потенційні зміни в соціальній структурі Нової Зеландії. Про них у своїй передвиборчій кампанії наголошувала прем'єр-міністрка Джасінда Ардерн, яку за результатами виборів переобрали на новий термін.

Евтаназія набере чинності в листопаді 2021 року. Процедура застосовуватиметься щодо дорослих, які страждають на смертельні захворювання, відчувають нестерпні страждання та ймовірно помруть впродовж шести місяців.

Нова Зеландія не єдина країна, у якій дозволено евтаназія є законною. Зокрема такі країни як Канада, Бельгія, Люксембург і Колумбія теж декриміналізували процедуру. А у жовтні цього року уряд Нідерландів дозволив проводити евтаназію дітям у віці від 1 до 12 років.

Фото: Сommons Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.