Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВатикан заявив, що слова Папи Римського про одностатеві шлюби були вирвані з контексту

І стосуються двох різних інтерв’ю

Ватикан заявив, що слова Папи Римського про легалізацію одностатевих союзів були вирвані з контексту. Ба більше, із двох різних інтерв’ю, повідомляє CNN.

Про це йдеться в роз’яснювальному листі Державного секретаріату Ватикану. У ньому зазначається, що слова Папи про легалізацію одностатевих союзів у фільмі американського режисера Євгена Афінеєвського «Франческо» – це дві різні відповіді на два різні питання, які були змонтовані як один фрагмент.

«Понад рік тому під час інтерв’ю Папа Франциск у два різні часи відповів на два різні запитання, які у вищезгаданому документальному фільмі були відредаговані й опубліковані як одна відповідь без належної контекстуалізації, що призвело до плутанини», – ідеться в листі.

У роз’яснені зазначили, що фраза «нам потрібен закон про цивільні союзи» насправді стосувалася діяльності Папи в Аргентині у 2010 році, задовго до його призначення на посаду голови католицької церкви. Тоді, за словами Ватикану, ішлося про закон, який би захищав представників ЛГБТ на офіційному рівні, а не про одностатеві шлюби.

Інша ж фраза про «право на сім’ю» стосувалася моменту, коли Папа Римський коментував дискримінацію ЛГБТ-представників у власних сім’ях. Франциск стверджував, що всі люди є чиїмись дітьми й не повинні піддаватися дискримінації у власному родинному колі.

Нагадаємо, вищезгадана фраза Папи Римського про легалізацію одностатевих шлюбів пролунала в документальному фільмі «Франческо», який був представлений під час Римського міжнародного кінофестивалю.

Фото:  Annett_Klingner

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.