Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Китаї студенти запустили кампанію з припинення стигмування теми менструації

До акції вже приєднались 250 університетів

Студенти в Китаї запустили ініціативу, яка передбачає встановлення безкоштовних дозаторів гігієнічних прокладок у туалетах в університетах по всій країні. Кампанію студенти розпочали, щоб припинити стигмування теми менструації.

Встановленню ящиків із гігієнічними прокладками передувала інформаційна кампанія в соціальних мережах, яка проводилася адвокаційною групою Stand By Her. Наразі такі ящики встановлено у 250 містечках.

Проблема стигмування місячних у Китаї є досить гострою. За словами однієї зі студенток Університету Гуансі, щоразу, коли вона купувала гігієнічні прокладки в магазинах кампусу, продавці поміщали товари в чорний поліетиленовий пакет, відокремлюючи їх від інших продуктів.

Під час перших шести місяців спалаху пандемії COVID-19 китайські жінки-медики, які працювали безпосередньо в епіцентрах зон, закритих на карантин, скаржилися, що влада відмовилася надавати гігієнічні товари. Мовляв, вони не вважаються критично важливими предметами.

Ту Яцзе, одна зі студенток, причетних до встановлення ящика з гігієнічними прокладками в медичному коледжі Ченду, зазначила, що ця кампанія сприяє поширенню руху #MeeToo.

«Це та річ, якою я можу допомогти іншим жінкам. А вони, зі свого боку, допоможуть іншим», – сказала Ту.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.