Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГолову католицької церкви Англії не звільнили, попри звинувачення у покриванні сексуального насилля

Кардинала підозрюють у покриванні злочинів проти дітей

Папа Франциск попросив кардинала Вінсента Ніколса, лідера католицької церкви в Англії й Уельсі, залишитися на своїй посаді, навіть попри негативний звіт IICSA (організація, яка займається розслідуваннями сексуальних злочинів проти дітей).

У звіті організації критикували керівництво Вінсента Ніколса та зазначали, що він надавав перевагу репутації церкви перед добробутом постраждалих від сексуального насильства дітей. Зокрема, у звіті стверджували, що Ніколс знав про сексуальні злочини, але нічого не робив і навіть покривав злочинців.

«Коли надходили скарги… церква вживала заходів для захисту передбачуваних злочинців, переселяючи їх до іншої парафії... Кардинал Ніколс є моральним лідером католицької церкви в Англії й Уельсі, він втратив всякий моральний авторитет і повинен піти ... Цей звіт ще раз демонструє, що католицька церква не є безпечним місцем для дітей», – ідеться у звіті.

Після такої критики Ніколс звернувся до Ватикану, запропонувавши подати у відставку. Однак Папа Франциск попросив його продовжувати бути кардиналом. Натомість Ніколс заявив про намір виправити ситуацію й удосконалити захист життя церкви у всіх аспектах.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.