Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжилл Байден порушить традицію перших леді й поєднуватиме обов’язки з роботою в коледжі

Вперше за 230 років

Дружина Джо Байдена Джилл планує поєднувати роботу професорки англійської мови в коледжі з обов’язками першої леді. Це буде першим випадком за останні 230 років історії президенства, адже традиційно перші леді повністю присвячують себе виконанню обов'язків, відмовляючись від попередньої кар'єри.

Про такі наміри вона говорила і раніше, коли її чоловік був ще кандидатом у президенти.

«Я б дуже хотіла продовжувати викладати, якщо ми дійдемо до Білого дому», – сказала вона в серпні в інтерв’ю CBS Sunday Morning.

Попри бажання працювати, цього року Байден взяла відпустку у викладацькій діяльності через передвиборчу кампанію свого чоловіка.

Як зазначає професорка з історії Університету Огайо Кетрін Джеллісон, американці завжди бажали, щоб їхні перші леді були за можливості в Білому домі та біля президента, але в цьому випадку зміни цілком реальні.

«Можливо, настав час, коли американці будуть більше сприймати ідею того, що дружина президента може одночасно бути першою леді й професіоналкою своєї справи», – зазначила вона.

Професорка також додала, що Джилл Байден утілить роль першої леді в реалії 21 століття, поєднуючи сімейне життя та робочі обов’язки, як і більшість сучасних жінок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.