Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Угорщині хочуть заборонити усиновлення дітей одиноким людям

Правозахисники назвали це «нападом на ЛГБТ-спільноту»

Увечері, 10 листопада, уряд Угорщини представив законопроєкт, який дозволяє усиновлення дітей лише подружжям, повідомляє Reuters. Також уряд запропонував конституційну поправку, яка вимагає виховання дітей із християнською інтерпретацією гендерних ролей.

Раніше в Угорщині усиновити дитину могли не лише сімейні пари, але й одинокі люди. Саме так і робили ЛГБТ-пари, адже в Угорщині на конституційному рівні зазначено, що шлюб – це союз чоловіка й жінки.

Оскільки представлений законопроєкт скасовує єдину можливість одностатевих пар на усиновлення, правозахисні організації називають цей жест «нападом на ЛГБТ-спільноту».

На їхню думку, уряд представив закон саме ввечері, 10 листопада, щоб уникнути протестів і мітингів, адже з 11 листопада в країні починають діяти сурові карантинні обмеження, які забороняють масові зібрання.

«Час не випадковий: пропозиції, які суворо обмежують законні права та суперечать основним міжнародним і європейським правам людини, були подані в момент, коли протести заборонені», – ідеться в заяві правозахисної групи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.