Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУчені: до 2070 року 3 мільярди людей житимуть в умовах екстремальної спеки

Це вплине на екосистеми й здоров’я людей.

В американському журналі Національної академії наук опублікували дослідження, у якому йдеться, що до 2070 року від 1 до 3 мільярдів людей на планеті житимуть в умовах екстремальної спеки.

Зараз більшість людей живе в регіонах, де середня річна температура коливається від 11° C до 15° C. На думку вчених, протягом найближчих 50 років люди житимуть у кліматичних умовах, відмінних від тих, які існували останні 6000 років.

«Глобальне потепління багато в чому вплине на екосистеми, а також на здоров’я людини, засоби існування, продовольчу безпеку, водопостачання й економічне зростання. За прогнозами, удари будуть різко зростати зі ступенем потепління», − ідеться в дослідженні.

Учені прогнозують, що до 2070 року середня температура на планеті може підвищитися на 7,5° C. Зі свого боку, це може спричинити міграцію населення, проблеми з доступом до води й вирощуванням рослин.

Утім учені також зазначають, що зміни клімату можуть залежати від інших факторів, які не враховані в дослідженні, а тому не всі прогнози можуть бути точними.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.