Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Через пандемію майбутнє цілого покоління дітей знаходиться під загрозою» – ЮНІСЕФ

Результати глобального аналізу

ЮНІСЕФ оприлюднили звіт щодо впливу пандемії COVID-19 і її наслідків на дітей. Зокрема, увага організації фокусувалася на рівні забезпеченості доступу дітей до медичних послуг, а також забезпечення харчуванням.

В організації зазначають, що кількість дітей, які живуть без доступу до освіти, охорони здоров’я, житла, харчування, санітарії чи води, зросла, за приблизними оцінками, на 15%. У звіті попереджають, що протягом наступних 12 місяців можуть статися 2 мільйони дитячих смертей і 200 тисяч випадків мертвонароджень.

Також у звіті сказано, що карантин може призвести до збільшення випадків домашнього насильства над дітьми. Станом на вересень 2020 року 65 країн світу повідомили про зменшення кількості візитів соціальних працівників у відповідні сім’ї.

«Протягом пандемії COVID-19 існував стійкий міф про те, що хвороба дітей майже не вражає… Хоча вони все ж можуть хворіти й поширювати вірус, це лише вершина пандемічного айсберга. Перебої в роботі основних служб і стрімке зростання рівня бідності становлять найбільшу загрозу для дітей. Майбутнє цілого покоління знаходиться під загрозою», – сказала Генрієтта Форе, виконавча директорка ЮНІСЕФ.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.