Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниBBC оприлюднило список «100 жінок 2020 року». До нього потрапила й українка

Вони вплинули на суспільство у 2020

BBC оприлюднило список «100 жінок 2020 року», які цьогоріч вплинули на суспільство й надихали інших своєю діяльністю. Серед них є і українка Анастасія Волкова.

Вона є авторкою стартапу Flurosat, який спеціалізується на аналізі ґрунту й рослинності, на основі супутникових знімків й штучного інтелекту. Стартап допомагає фермерам й аграрним підприємствам поліпшити якість своєї продукції.

Також до цьогорічного списку потрапили також лідерка білоруського опозиційного руху Світлана Тихановська, прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін, очільниця досліджень Оксфордського університету щодо вакцини проти COVID-19 Сара Гілберт, а також лауреатка премії «Оскар», акторка Джейн Фонда. Загалом у списку можна знайти 99 імен жінок. Традиція залишати останню позицію вільною шанує всіх тих, хто не потрапив до списку, але їм є, що сказати.

Як зазначає BBC, цьогоріч у списку багато імен тих жінок, які ведуть суспільство до змін і допомагають боротись у ці складні часи.

«Ми шукали кандидаток, які за останні 12 місяців часто потрапляли в заголовки новин, впливали на важливі історичні події та суспільство, а також тих, хто надихав розповісти їхні історії», – ідеться в описі «100 Women 2020»

Повний список можна переглянути на сайті BBC.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.