Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Все не для дому»: в Україні запустили перший онлайн-магазин проти домашнього насильства

Речі, які символізують проблему

Amnesty International разом з бюро соціальних комунікацій «До речі» створили перший в Україні онлайн-магазин «Все не для дому», у якому представлені товари, що символізують стереотипні сценарії домашнього насильства.

Проєкт направлений на популяризацію теми проблем домашнього насильства. Через асоціативне сприйняття звичайних товарів для дому автори намагаються показати, з яких дрібниць може починатися проблема.

Експертка бюро соціальних комунікацій «До речі» та співавторка проєкту Яна Дзюбенко пояснює: дослідження свідчать, що багато людей в Україні й досі вважають, що чоловік має право вдарити дружину за зраду або що згода в шлюбі на секс не обов’язкова.

У магазині, зокрема, представлені постільна білизна, на якій не можна відмовляти чоловікові; халат, що змушує цілодобово сидіти вдома; або ж дзеркало «Кому ти ще така потрібна».

«Ці такі звичні нам речі побуту в багатьох сім’ях є символами фізичного, економічного, сексуального та психологічного насильства, яке, утім, досі замовчується та сприймається як норма чи «приватна справа». Але насильство – це завжди злочин, який не можна ігнорувати», – зазначає директорка Amnesty International Оксана Покальчук.

Крім самої онлайн-платформи, Amnesty International пропонує долучитися до кампанії проти домашнього насильства. Наприклад, поширити картки з товарами в соціальних мережах, розмістити в публічних місцях алгоритми дій у разі домашнього насильства й підписати листа з вимогою ратифікації Стамбульської конвенції, про важливість якої ми розповідали раніше.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.