Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниTime запровадив нову відзнаку «Дитину року» та вручив її 15-річній науковиці

Вона цікавиться наукою з 10 років

Журнал Time упровадив нову відзнаку «Дитина року», яка є аналогом традиційної для видання «Людини року». Найвпливовішою дитиною 2020 було обрано юну науковицю Гітанджалі Рао.

15-річну школярку з Колорадо обрали з-поміж 5 тисяч американських дітей віком від 8 до 16 років. В інтерв’ю Рао розповіла, що цікавиться наукою приблизно з 10 років.

«Мені було приблизно 10 років, коли я сказала батькам, що хочу вивчати технологію вимірювання вуглецевих нанотрубок», – розповідає Рао.

Окрім науки, дівчина приділяє увагу соціальним проблемам. Зокрема, вона створила застосунок Kindly, який за допомогою штучного інтелекту допомагає розпізнати булінг у соцмережах.

У 2017 році Гітанджалі Рао отримала титул найкращого молодого вченого Америки, а у 2019-му потрапила в рейтинг Forbes «30 до 30» за досягнення в науці.

Наразі фокусом її досліджень є боротьба із забрудненням води, а також генетика.

«Більша частина моєї роботи з біологічними забрудненнями базується на проблемі генної терапії, яку я все ще намагаюся вирішити. Я також працюю над продуктом, що допомагає діагностувати рецептурну залежність від опіоїдів на ранній стадії… Мене дуже цікавить генетика», – зазначила в інтерв’ю Рао.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.