Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧерез COVID-19 у світі зріс рівень ненависті й ксенофобії − ООН

В ООН закликали припинити поширювати мову ненависті

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш повідомив про зростання у світі рівня ненависті й ксенофобії, що пов’язано з коронавірусом. Про це пише Associated Press.

«В інтернеті побільшало настроїв проти іноземців, на вулицях розповсюдилися антисемітські теорії змови й відбулися антимусульманські напади, пов’язані з COVID-19», − сказав генсек.

Він також додав, що багатьох мігрантів і біженців сприймають як переносників вірусу, а тому відмовляються надавати медичну допомогу.

Гутерреш закликав ЗМІ й соціальні мережі «видаляти расистський, мізогіністський й інший шкідливий контент», а навчальні заклади − зосередитися на питаннях цифрової грамотності.

Пандемію коронавірусу Гутерреш назвав «кризою людей, яка швидко перетворюється на кризу прав людини».

«З наростальним етнонаціоналізмом, популізмом, авторитаризмом і відходженням від прав людини в деяких країнах криза може стати приводом для вживання репресивних заходів для цілей, не пов’язаних з пандемією», − сказав генсек.


На сьогодні у світі зафіксовано 3 939 553 випадки зараження коронавірусом. З них 271 410 летальні, 1 355 788 пацієнтів одужали.

Фото: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.