Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПослаблення карантину: що можна, а що ні

За умов дотримання певних правил карантину

Згідно з постановою Кабінету Міністрів в Україні з 11 травня послаблюватимуть карантин.

Буде дозволено відвідувати парки, сквери та зони відпочинку, дитячі й спортивні майданчики на вулиці, музеї та культурні заповідники, а також літні майданчики в кафе та ресторанах.

Крім того, з 11 травня запрацюють стоматології, перукарні й салони краси, підприємства, що працюють у галузі ЗМІ, а також адвокати, нотаріуси, аудитори й психологи.

Дозволять також торгівлю непродовольчими товарами в магазинах, роботу закладів харчування на винос, тренування спортсменів національних збірних команд, кіно- та відеозйомки, репетиції в театрах, цирках і концертних організаціях.

Робота закладів буде дозволена за умов дотримання соціального дистанціювання, маскового режиму та регулярної дезінфекції.

Заборонено відвідувати університети, школи та дитячі садки, кінотеатри й театри, зони розваг у ТРЦ, спортзали й фітнес-центри. Поки не відновить свою роботу метрополітен, регулярне залізничне та авіасполучення, а також приміський, міжміський, внутрішньообласний та міжобласний транспорт.

Як і раніше, громадянам забороняється виходити надвір без масок та респіраторів, самовільно залишати місця обсервації й самоізоляції, а також перебувати в громадських місцях без документу, що посвідчує особу.


Раніше також повідомлялося, що карантин в Україні продовжать до 22 травня.

Наразі в Україні зафіксовано 16 023 випадки зараження коронавірусом. З них 425 летальних, 3373 пацієнти одужало.

Фото: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.