Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ 2020 році запуск Playstation 5 висвітлювали в новинах частіше, ніж гуманітарні кризи

Глобальний звіт

Благодійна організація Care International представила звіт щодо 10 гуманітарних криз і кліматичних катастроф 2020 року, які ЗМІ найбільше недооцінили.

У звіті склали список глобальних проблем, які висвітлювалися в ЗМІ набагато менше, ніж, наприклад, намір Каньє Веста балотуватися на пост президента США або запуск нової моделі Playstation 5.

До списку недооцінених подій, зокрема, потрапили насильство в Гватемалі, голод на Мадагаскарі та стихійні лиха в Папуа-Новій Гвінеї. Також серед важливих тем, які недостатньо висвітлювали в ЗМІ, є й Україна. Наприклад, події на сході країни, а також травневий інцидент із новонародженими дітьми від сурогатних мам, яких не могли забрати батьки-іноземці через карантин.

У звіті зазначається, що недостатня увага ЗМІ щодо таких проблем загрожує серйозними наслідками.

«COVID-19 показав нам, що гуманітарні кризи можуть статися в будь-якому місці, але для такої кількості людей, особливо жінок і дівчат, пандемія є лише черговою загрозою на додаток до всього того, з чим вони вже стикнулися. Ми не маємо мовчати, поки світ ігнорує кризи, які почалися задовго до COVID-19», – сказала представниця ООН Дельфіна Піно.

Підсумовуючи всю інформацію, у звіті автори закликали світові ЗМІ приділяти більше уваги до криз і потреб жінок та дівчат. А також співпрацювати з локальними організаціями та звертати увагу на місцеві новини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.