Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАлевтина Кахідзе розповіла про харасмент у НАОМА

«Один із викладачів запропонував мені зайнятися сексом»

Українська художниця Алевтина Кахідзе розповіла про харасмент, якого зазнала під час навчання в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури. Про це йдеться в її блозі на LB.ua.

За словами художниці, це сталося в 2003 році. «Я зазнала сексуального харасменту в НАОМА на факультеті графічного дизайну, де навчалася. Один із викладачів запропонував мені зайнятися сексом. Я сказала: «Ні», – розповідає Алевтина й ділиться, що їй було важко відмовити.

«Те нескладне «ні» в моїй свідомості чинило супроти й показувало ймовірні жахи майбутнього: «Ти не закінчила академію! Згадай, як ти хотіла тут вчитися!» — шуміло в голові. [...] Тоді я не знала, що насильство було в тому, що секс був запропонований людиною, яка була в позиції влади, — класичний сексуальний харасмент».

Алевтина каже, що насильство, яке зазнала в НАОМА, тільки з часом усвідомила повністю. Вона ділиться цим зараз через те, що за 17 років не було жодного подібного свідчення: «Припускаю, що той викладач чинить так само, натякає, притулившись ерегованим членом. Мені було дуже важко сказати: «ні». І якщо це мені далося із такою важкістю, припускаю, були й такі, які не змогли або не можуть відмовити».

Фото: Марго Дідіченко

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.