Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Франції ухвалили закон, яким змусять видаляти шкідливий контент з онлайн-платформ

Боротьба з мовою ненависті й ворожнечі

Парламент Франції ухвалив закон, який зобов’язує соціальні мережі й інші онлайн-платформи видаляти контент, що пропагує тероризм або педофілію. Про це пише Reuters.

Шкідливий контент мають видалити протягом години. За порушення цього закону передбачається штраф у розмірі 4% від загального доходу платформи. В іншому разі поліція може також змусити інтернет-провайдерів заблокувати доступ до платформи по всій країні.

Інші типи шкідливого контенту на YouTube, Instagram, Facebook, Twitter і Snapchat видалятимуть протягом доби. У судах призначатимуть цифрових прокурорів, а також створять спеціальний підрозділ, який слідкуватиме за мовою ненависті в інтернеті.

Прихильники свободи слова розкритикували новий закон. Наприклад, представники групи захисту громадянських свобод La Quadrature du Net (LQDN) вважають, що краще було привернути увагу до бізнес-моделей великих онлайн-платформ.

Вони переконані, що нереально вважати, що контент може бути вилучений протягом години, а сам закон не потрібний.

Утім, на думку міністерки юстиції Ніколь Белубет, закон допоможе зменшити рівень мови ненависті в інтернеті, адже люди знатимуть, що за це їх можуть притягнути до відповідальності.

Фото: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.