Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Німеччині видали Біблію для покоління Z

Простими словами

Німецьке біблійне товариство Bibelgesellschaft створило оновлену біблію, призначену для покоління Z, розповідає Deutsche Welle.

Оновлена версія BasisBibel призначена для читання в інтернеті й «пристосована до мови та стилю діджитал-покоління». Як зазначається в описі, нова версія має більш короткі та зрозумілі речення, а також багато «роз’яснень на полях», які допоможуть зрозуміти текст тим, хто ніколи ним не цікавився.

За словами доктора Майкла Шміделя, експерта з релігії, нова концепція Біблії є необхідністю. Зокрема, це зумовлено й падінням цікавості та залученості людей у релігію. За даними Інституту досліджень громадської думки Алленсбаха, після Другої світової війни приблизно 95% населення належали до певної релігійної течії. Сьогодні ж цей показник – приблизно 55%.

За інформацією Deutsche Welle, Німецьке біблійне товариство працювало з командою з понад тисячі людей. Вони читали тексти, брали участь в опитуваннях і переконалися, що переклад зроблено таким способом, щоб його можна було зрозуміти у 21 столітті.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.