Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПолковника Олександра Криворучка, якого звинуватили в домаганнях, звільнили з посади

Розпочато кримінальне провадження

Військового комісара, полковника Олександра Криворучка звільнили з посади. Раніше його підлегла військова Ольга Деркач звинуватила керівника в домаганнях. Інформація про звільнення з’явилася на офіційній сторінці Оперативного командування «Північ».

Виконувачка обов’язків начальника служби зв’язків із громадськістю ОК «Північ» Олена Мокренчук у коментарі «Суспільному» сказала, що звільнення пов’язане з обвинуваченнями. Хоча сам комісар цю інформацію не підтвердив.

«Розпочато кримінальне провадження. На час слідства його могли відсторонити від виконання службових… Але він написав рапорт на звільнення. [...] Він був звільнений з військової служби в запас», – сказала Мокренчук.

Нагадаємо, військова Ольга Деркач розповіла, що вже понад 5 років зазнає сексуальних домагань і булінгу від свого керівника – полковника Олександра Криворучка. Речник оперативного командування «Північ» Вадим Лільчицький повністю заперечив слова військової та назвав їх наклепом. Водночас головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак поставив завдання провести службову перевірку.

Наразі розпочато кримінальне провадження. Ольга Деркач працює з адвокатами Української Гельсінської спілки з прав людини. Раніше на час перевірки й досудового слідства, полковник не був відсторонений із посади. Тому правозахисники казали, що його підлеглі, які спочатку погодилися свідчити, відмовлялися це робити.

Детальніше про цю ситуацію ми розповідали в окремому матеріалі.

Фото: Facebook

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.