Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОпитування: 40% представників ЛГБТІ зазнали цькувань за останній рік

Отримані результати повинні привернути увагу й сприяти захисту прав ЛГБТІ

Агенція ЄС із питань основних прав людини (FRA) провела опитування, щоб з’ясувати рівень насильства та дискримінації до представників ЛГБТІ у суспільстві. У ньому взяли участь понад 140 тисяч людей із країн ЄС, Сербії, Сполученого Королівства та Північної Македонії.

«Занадто багато людей ЛГБТІ продовжують жити в тіні, боячись, що зазнають дискримінації, нападів або насмішок. Попри те, що деякі країни досягли рівності ЛГБТІ, результати нашого опитування показують, що загалом зафіксовано незначний прогрес, а представники ЛГБТІ залишаються вразливими», – зазначив директор FRA Майкл О’Флагерті.

За результатами опитування виявилося, що 6 з 10 учасників уникають триматися за руки зі своїм партнером на публіці, 2 з 5 зазнавали цькувань протягом останнього року, а 1 з 5 відчуває дискримінацію на роботі.

Уперше подібне дослідження проводили в 2012 році. Тепер учасників опитування попросили оцінити, як змінилася ситуація з того часу. Їхні відповіді різнилися залежно від країни. Наприклад, в Ірландії, Мальті та Фінляндії понад 70% респондентів відчувають зниження рівня нетерпимості до ЛГБТІ, а в Польщі та Франції більшість респондентів повідомили, що нетерпимість загалом зросла (68% і 54% відповідно).

Фото: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.