Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖінки володіють третиною світового багатства – дослідження

І в майбутньому цифра лише зростатиме

Міжнародна консалтингова організація BCG опублікувала дослідження, згідно з яким жінки володіють 32% відсотками світового багатства – це $70 трильйонів.

З 2016 до 2019 року капітал у руках жінок збільшувався на $5 трильйонів щорічно (6,1%). За прогнозами BCG, протягом наступних чотирьох років цей показник збільшиться до 7,2%, попри пандемію коронавірусу, і до 2023 року фонд багатства, який належить жінкам, зросте до $93 трильйонів.

Те, як жінки генерують багатство, залежить від регіону. Наприклад, у Північній Америці жінки володіють 37% коштів щодо загального регіонального фонду багатства. Наступні в списку жінки з регіону, який включає Австралію, Нову Зеландію й Тихоокеанські острови: вони володіють 33%. В Азії без Японії жінки володіють 32%, а в Західній Європі – 31%.

На відміну від інших регіонів, у Японії частка багатства, якою володіють жінки, становить лише $2,7 трильйона. Це пов’язано з тим, що жінки в країні стикаються з більшою кількістю перешкод під час побудови кар’єри. Наприклад, у Японії мало жінок займають керівні посади країни, а в самій культурі закладено вважати жінок відповідальними за догляд сім’ї. Загалом у країні понад 80% багатства нації контролюють чоловіки.

Фото: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.