Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США можуть впровадити третій гендер в офіційних документах

Чоловіча, жіноча або гендерно нейтральна

У США незабаром можуть дозволити обирати власну стать в офіційних документах з-поміж трьох варіантів: чоловіча, жіноча та гендерно нейтральна. Про це роповідає The New York Times.

Зміни стосуватимуться паспортів, карток соціального страхування, дозволів на проживання й інших федеральних документів, які посвідчують особу. Наразі у 10 штатах, включно з Вашингтоном, відповідні зміни вже введені до законодавства. 

Водночас федеральні правила залишаються незмінними з 2010 року. Тоді уряд дозволив змінювати стать у документах за наявності відповідної медичної довідки про перехід, але під час видачі паспорту власника або власницю просять вибрати чоловічу або жіночу стать.

Наразі правозахисна організація A.C.L.U. зареєструвала петицію з вимогою внесення фактичних змін до законодавства щодо можливості зміни статі. Її планують представити у Білому домі 31 березня в Міжнародний день видимості трансгендерів.

Можливість обрання третьої статі є необхідністю для трансгендерних людей. Згідно з доповіддю Інституту Вільямса при юридичній школі UCLA, приблизно 42% трансгендерів, які мають право голосу, не ідентифікують свою стать як чоловічу або жіночу. Відповідно, юридичні процедури та отримання документів для них є набагато складнішими.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.