Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПари, які познайомилися онлайн, мають серйозніші наміри щодо своїх стосунків – дослідження

Спростовуємо міфи про онлайн-знайомства

Швейцарське дослідження показало, що люди, які познайомилися онлайн, мають серйозні наміри щодо майбутнього своїх стосунків, а також більш схильні до сумісного проживання.

Авторка дослідження та наукова співробітниця Женевського університету Джина Потарка пояснила, що не існує конкретних доказів різниці стосунків людей, які познайомилися онлайн або в реальному житті.

«Моєю відправною точкою для цього дослідження стали тривожні історії, що циркулювали в ЗМІ останні кілька років про потенційно шкідливі наслідки використання застосунків для знайомств (наприклад, низька якість стосунків, проблеми з відданістю, несерйозність)», – пояснила Потарка у коментарі для PsyPost.

Дослідниця опрацювала коментарі про взаємини 3245 людей, які зустріли своїх партнерів протягом останніх 10 років. Загалом 104 учасники познайомилися зі своїм партнером у застосунку для знайомств, 264 – на вебсайті, і 125 – на інших онлайн-ресурсах.

Результати показали, що респонденти, які познайомилися зі своїм партнером у застосунку, не виявили суттєвих відмінностей у шлюбних намірах і бажанні мати дітей, порівняно з тими, хто зав’язав стосунки офлайн. Водночас ті, хто познайомилися онлайн, виявили сильніші наміри переїхати до свого партнера. Також жінки, які входять до цієї категорії, повідомили про своє бажання мати дітей у найближчі три роки.

«Важливо те, що взаємини, які склалися завдяки застосункам для побачень, нічим не відрізняються від інших стосунків. Ці пари також не орієнтуються лише на короткий термін, як це можна було передбачати раніше. Вони, навпаки, більше зацікавлені в спільному житті. Висновок про те, що такі пари мають сильніші наміри щодо спільного проживання, ніж інші, можна пов’язати з тим, що обидва партнери найчастіше не проводили так багато часу разом і хочуть випробувати стосунки», – пояснила Потарка.

Дослідження проводилося лише на основі стосунків, які вже були налагоджені, і не охоплює випадкові зустрічі чи зв’язки, які ніколи не прогресували в щось більше.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.