Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниDolce & Gabbana подали до суду на акаунт Diet Prada за наклеп

Власники акаунта вже подали зустрічний позов

Dolce & Gabbana подали позов до суду проти інстаграм-сторінки Diet Prada, яка розповідає про скандали та плагіат у модній індустрії. Позов за наклеп стосується інциденту, пов’язаного з кампанією #DGLovesChina 2018 року.

У 2018-му бренд запустив хештег #DGLovesChina, присвячений показу, що повинен був пройти в Шанхаї. Як наслідок, дизайнери зіткнулися з обвинуваченнями в расизмі: фото й рекламні ролики кампанії визнали некоректними через стереотипні образи моделей і відео, де вони вчаться їсти паличками. Згодом контент видалили. У той же час Тоні Лю та Ліндсі Шуйлер, засновники Diet Prada, опублікували скриншоти переписки Стефано Габбана, де він пише, що кампанію видалили без його згоди та що він не бачить расизму в роликах. Після цього бренд заявив, що їхні офіційні сторінки зламали.

Свій позов Dolce & Gabbana подали ще у 2019 році, плануючи відсудити три мільйони євро для бренда й один мільйон для Стефано Габбана. Справа стала публічною після зустрічного позову Diet Prada. Вони стверджують, що бренд не мав права робити це в італійському суді, адже інцидент стався в Китаї, а Лю та Шуйлер працюють із США.

«Будучи геєм іншої раси, я часто стикався з расизмом і стереотипами. Diet Prada – платформа для викриття таких історій і боротьби за права людей усіх рас, чим я дуже пишаюся», − прокоментував цей інцидент Тоні Лю.

«Настав час публічним діячам і брендам реагувати на критику громади та ЗМІ прогресивними діями, а не позовами», − пояснила Ліндсі Шуйлер.

Наразі судовий процес продовжується. Dolce & Gabbana не коментували зустрічний позов від Diet Prada.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.