Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниBurger King розкритикували через твіт про «місце жінки на кухні»

Користувачі не оцінили провокаційний PR-хід

Мережа ресторанів швидкого харчування Burger King у Великій Британії потрапила в скандал через свій пост до 8 березня. В офіційному Twitter-акаунті мережі з’явився допис: Women belong in the kitchen («Місце жінки на кухні»). Повідомлення продовжилося в наступному твіті: «..звісно, якщо вони того хочуть. Тільки 20% шеф-кухарів – жінки. Наша ціль надати жінкам можливість побудувати кар’єру в кулінарії». Таким чином, твіт виявився лише підведенням до нової програми з навчання для співробітниць компанії.

Перший пост викликав обурення громадськості. Деякі користувачі заявили, що більше ніколи не будуть ходити в ресторани мережі. Піар-хід розкритикували й назвали сексистським. У відповідь на це компанія опублікувала пост-вибачення, де пояснила, що хотіла привернути увагу до «недостатньої репрезентації жінок у ресторанній індустрії». Оригінальний твіт Burger King видалили.

Зі свого боку, мережа-конкурент KFC висміяла публікацію Burger King. Компанія опублікувала у відповідь до їхнього поста коментар: «Найкращий момент видалити цей запис був відразу після її публікації. Другий найкращий момент – зараз».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.