Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Іспанії знайшли докази правління жінок за часів бронзового віку

Цю територію досліджують з 2013 року

В Іспанії знайшли місце поховання Ель-Аргар часів бронзового століття. Імовірно, там поховані жінки-правительки, які керували Піренейським півостровом у 1550 році до нашої ери. Про це повідомили Cambridge University Press.

Під час археологічних розкопувань дослідники виявили могили жінок у місцях, де поховані елітні воїни, тобто ті, хто мав високий статус. Могили знайшли під палацом, що також підтверджує повагу до похованих там жінок.

Розкопування на місці в Ла-Альмолоя в Іспанії почалися у 2013 році. У публікації пишуть, що вчені виявили чоловіка та жінку, похованих у великій керамічній посудині. Вони припускають, що жінці було 25–30 років, а чоловікові – 35–40, коли вони померли приблизно в той самий час у середині 17 століття до нашої ери. Поряд із ними лежали 29 предметів, майже всі з них належали жінці. Серед знайдених цінностей була діадема, що також свідчить про її важливу роль у спільноті. За словами вчених, будівлю зруйнували вогнем невдовзі після того, як жінку поховали. Археологічну знахідку виявили ще у 2014 році.

Учені вважають, що дослідження в Ла-Альмолоя відкрило несподівані факти про розподіл влади в суспільстві Ель-Аргар.

ФОТО: WIKIMEDIA

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.