Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії зникнення жінки викликало хвилю зізнань про насилля та домагання

Жінки діляться, що не відчувають себе в безпеці на вулицях

33-річна менеджерка з маркетингу Сара Еверард пропала безвісти 3 березня: дівчина поверталася додому від свого друга в лондонському районі Клепхем. Про це повідомляє ВВС.

Після зникнення Еверард не вийшла на зв’язок, тоді поліція та волонтери почали пошуки. 9 березня в її викраденні почали підозрювати офіцера поліції. Його заарештували разом із 30-річною дружиною, яку звинувачують у підсобництві під час вчинення злочину. 10 березня в парку, розташованому за 10 хвилин їзди від будинку поліцейського, виявили рештки людини, а звинувачення затриманому перекваліфікували на вбивство, хоча ідентифікувати рештки поки що не вдалося.

Історія зникнення Еверард поширилася в ЗМІ та соцмережах і змусила багатьох жінок поділитися тим, що вони не почувають себе в безпеці на вулицях, і розповісти, що вони переживали домагання в публічних місцях. Багато з них поділилися звичними діями, які вони застосовують задля безпеки, коли йдуть одні по вулиці.

Наприклад, теле- й радіоведуча Шіла Фогарті розмістила твіт, де розповіла про домагання, яких зазнавала в різному віці протягом життя. «10 років: чоловік переслідує мене, коли йду зі школи. 15 років: хлопчик-підліток роздягається переді мною та подругою на автобусній зупинці. 30 років: чоловік у метро починає зі мною розмову, упізнає, що я ведуча, і переслідує мене ще пів року», – поділилася Фогарті.

Бренд Zoella британської блогерки Зої Сагг закликав підписників приділяти більше уваги цій темі: «Почніть обговорювати це з тими, кого знаєте. Не залишайте на інших цю відповідальність. Зупиняйте ненависні до жінок висловлювання, навчайте повазі своїх синів, переходьте дорогу, щоб ми відчували себе вільно, не дозволяйте сприймати грубі слова як жарти», – написав бренд в інстаграмі.

Виконавча директорка юридичної компанії NGO Reprieve Анна Їрлі також підтримала всіх жінок, яким доводиться думати про свою безпеку: «Для всіх тих жінок, які пишуть своїм подругам повідомлення, що вони вже вдома та в безпеці, які ввечері одягають взуття на плоскій ході, щоб можна було бігти, якщо буде потрібно, які беруть у руки ключі, щоб використати в будь-який момент. Це не ваша провина. У багатьох із нас є історії про напади та домагання. Це ніколи не наша провина», – пише Їрлі.

Фітнес-тренерка Люсі Маунтін розмістила фото з підписом: «Напишеш, коли будеш удома, цілую». У своєму пості дівчина написала: «Ця фраза є стандартною для жінок. Автопілот. Хотілося б, щоб більше чоловіків розуміли той факт, що ми не можемо гуляти одні ввечері в навушниках, боїмося, коли сідаємо в Uber. Коли ми проходимо повз групи чоловіків, наше серце б’ється трохи швидше, коли відповідаємо на сексуальні домагання на вулиці, ми ризикуємо своєю безпекою. Припиніть переслідувати жінок. Зупиніть звинувачення постраждалих жінок. І перестаньте обтяжувати жінок вагою вчинків інших чоловіків. Жінці повинно бути дозволено дістатися дому».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.